ראוי ונפלא לשתפכם במסר שקבלתי בכנס הבריאות בו השתתפתי, הנקרא "להקדים תזונה לתרופה".
כמה מדויק!!! ביום שישי לפני שבועיים התכנסנו, מאות בעלי ידע ועניין ל"חיזוק מוחי" בכל הקשור לתזונה תומכת עצם.
ודאי כולכם יודעים כי הגוף נזקק לויטמינים ולמינרלים, בין היתר, והסנכרון ביניהם חיוני ביותר. לפיכך, ניתנה תשומת הלב לויטמין D באמצעותו ניתן להעלות את פעילות המינרליזציה של העצם: סידן, מגנזיום וכל השאר…
אני שמחה להעביר לכם המלצות מזון שונות שיסייעו לכם בנושא:
מומלץ להוסיף סלק למרק, כי הוא מעשיר זמינות ביולוגית של המינרלים.
פטריות, שבהן חומר מוצא הקרוי "ארגסטרול", גורם להן להיות עשירות וויטמין D. מומלץ לפרוסן ולחשוף אותן לשמש כשתחתיתן כלפי מעלה. בכך תעלה כמות הוויטמין מאד. ההמלצה היא לשש שעות במשך יומיים, לא מסובך בכלל. לא חשוב מהו סוג הפטריות ובאיזו דרך נקנו: קפואות, חיות, מיובשות. ההמלצה נגעה לשיטאקי, אך לא רק.
הבצל מומלץ, משום היותו עשיר בחומרים נוגדי דלקת ומעכב התפתחותם של תאים הורסי עצם.
לחם העדה האתיופית: "האינג'ירה", המופק מדגן בשם חילף חבשי הוא קמח "טאף", מומלץ, משום שהוא עשיר בסידן. חשיבותו בכך שהוא עובר התססה ודרך זו מייצרת חומצות אורגניות המייצרות את הסידן ומשפרות ספיגה.
אמרנו כבר שחומצות אורגניות מעלות את הזמינות הביולוגית של המינרלים?! בנוסף, הלחם הזה נטול גלוטן!!!
חלב עיזים, המוגדר כקל לעיכול, מומלצת הרתחתו עם מים והוספת צמחי מרפא כ- אספרגוס הודי [ראסאינארה], ויטניה משכרת, שוש קרח [לייקוריץ].
מי מרק לחיזוק חיסוני: ברפואה ההודית – ה"איורוודה", צולים את הבשר בתנור, אח"כ קיצוצו ובישולו לשעות מספר. בתום הבישול מוציאים הבשר ומוסיפים ירקות שורש, שומשום, עדשים שחורות, מולסה, קטניות, כאפונה ומש, ירקות כתומים, תמר הינדי, סלק ועוד שורשים.
הערך הרב הוא בכך, שמרק זה מחזק חיסוני, מחזק זיכרון, טוב ללב, עוזר במצבי שברים והזנת מפרקים. כמו כן הוא תומך בכליות, בכבד, בריאות ותורם למערכת העיכול!!! החומרים החמוצים מעלים את הזמינות הביולוגית של המרק העשיר הזה ותורמים לחיזוק הכולל של העצם ומערכת החיסון.
ואיך ניתן לסיים מידע כללי זה ללא קינוח?
התפוח הירוק והחמצמץ נפלא כארוחת ביניים עם שקדים טריים [כחופן קטן] או 3 אגוזי מלך.
החמצמצות של התפוח מייצרת חומצות אורגניות המשפרות ספיגה של מינרלים, החשובים לשמירה חוזק/חוסן העצם.
אמרנו כבר, נכון?!!